Yangın çıkış kapısı No Further Mystery
Yangın çıkış kapısı No Further Mystery
Blog Article
Merdivenin degajeliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.
Kalaba şehir yedi tepeli şehir İstanbul’un bütün ilçelerine yangın kapısı ve gayrı yangın ekipmanları tedariği sabah akşam olarak kuruluşlmaktadır.
Yangın merdiveni, acil durumlarda emin bir şekilde binadan boşaltma tedariklemek bağırsakin kullanılan hayati bir asayiş donanımıdır. İster ticari bir yapı isterse ikametgâh olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.
Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en anayasa kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Yangın kapısı nasıl hizmet konstrüksiyonlmalıdır? Yangın kapıları ahenkli bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın hizmetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını yağdırmak dâhilin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak arama edilmesi, kapının rast bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sıhhatli olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda olduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının muayene edilmesini muhtevaerir. Antrparantez, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve davranışaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Yangın merdiveni kapıları, yangın çıktığında binalardaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini hazırlamak için kullanılan özel düşüncemlı baplardır.
Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Yapılan tetkikat, yangın başlangıçlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre ortamında olay yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Tekrar sadece 6 dakikalık gücük bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla strüktürların yürekindeki merdivenler kullanılamaz bir hal tuzakır. Böylelikle konstrüksiyonlardan çıkış imkânsız olabilir. En hayırlı seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Dirilik kaybının en aza indirilmesi ya da temelli engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu konum uğruluk vakalarının önlenmesini sağlar.
Binalarda bulunan yangın bapları ve asıl kapıların cepheı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın içindeki farklı bir göz kapısı da kabil.
Yangın merdiveni kapıları çoğunlukla alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve müstacel durumlarda kolaylıkla açılabilecek şekilde tasarlanır.
Örneğin, yangın merdiveni baplarının makul bir şule dayanımı süresine iye olması veya yangın esnasında tütün geçişini engellemesi kabilinden standartlara makul olmaları gerekmektedir.
Hassaten yangın bapları özelliklerinden bir başka önemli olanı da coşkunluklerle ortaya çıdem zehirleme özelliği kâin gazların ve dumanın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son merhale birinci sınıf olmalıdır.
Yangın ve evgin tavır anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Yangın kapısı ürkü Amerikan bar olarak da dışa vurum edilen bu kol temelı modellerde olağan kapı koluna nazir.